İrmik Tatlısı Tarifi
İrmik Tatlısı tarifi: İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon
İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, irmik ve undan oluşan bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yuvarlıyoruz.
- Yağlanmış tepsimize diziyoruz ve bir oklava yardımı ile ortalarına küçük çukurlar yapıyoruz. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Bu arada şerbetini, tüm malzemeleri karıştırarak hazırlıyoruz. Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca ılık şerbetle buluşturuyoruz. Tatlımız soğuyup şerbetini çekince Hindistan ceviziyle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.