Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı tarifi: İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon

İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, irmik ve undan oluşan bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yuvarlıyoruz.
  • Yağlanmış tepsimize diziyoruz ve bir oklava yardımı ile ortalarına küçük çukurlar yapıyoruz. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Bu arada şerbetini, tüm malzemeleri karıştırarak hazırlıyoruz. Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca ılık şerbetle buluşturuyoruz. Tatlımız soğuyup şerbetini çekince Hindistan ceviziyle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025