İrmik Mantolu Şekerpare Tarifi
İrmik Mantolu Şekerpare tarifi: İrmik Mantolu Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Mantolu Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
İrmik Mantolu Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şekerpare için:
- 2 adet yumurta
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3/4 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı irmik
- 24 adet fındık
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
İrmik Mantolu Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğumaya bırakmak için şerbetini hazırlayın. Suyu ve şekeri bir tencereye alın ve ocağın altını açtıktan sonra, şeker eriyene dek karıştırıp, kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın ve 15 dakika kısık ateşte pişirip, altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın.
- Şerbet soğurken, derince bir kaba yumurtaları kırın ve gereken diğer malzemeleri de ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek, ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
- Ayrı bir tabağa üstü için gerekli olan irmiği koyun ve yoğurduğunuz hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar kopartın avucunuzda yuvarlayın ve irmiğin içinde de yuvarlayın.
- Etrafını irmikle kapladığınız şekerpareleri, yağladığınız bir fırın tepsisine dizin.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra, üstlerine birer adet fındık yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.Tatlınızı fırından alır almaz üstüne soğumuş olan şerbeti gezdirin.
- Şerbeti tamamen çekip, soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
İrmik Mantolu Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
En çok dikkat etmeniz gereken, tatlının sıcak, şerbetin ise soğuk olması.