İrmik Helvası Tarifi
İrmik Helvası tarifi: İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 80 gram tereyağı
- 20 gram sıvı yağ
- 1/2 su bardağı dolmalık fıstık
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Yüksek ısıya dayanıklı bir tencere veya tavada, tereyağı ve sıvı yağını orta ateşte eritiyoruz.
- Fıstıkları ve irmiği ilave edip yaklaşık 20 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavuruyoruz, kıvamı ıslak kum gibi olacak.
- Ayrı bir tencerede şeker ve suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra sütümüzü ekliyor, bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Kaynayan süt-su-şeker karışımını kavurduğumuz irmiği ekliyoruz, bu aşamada dikkat edelim çok sıcak olduğu için sıçrayabilir.
- Arzu eden vanilya şekeri ekleyebilir. İyice karıştırıyor ocağı kapatıyoruz.
- Kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendiriyoruz. İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Yanında vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz kaymak da kullanabilirsiniz.