Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası tarifi: İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 80 gram tereyağı
  • 20 gram sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı dolmalık fıstık
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Yüksek ısıya dayanıklı bir tencere veya tavada, tereyağı ve sıvı yağını orta ateşte eritiyoruz. 
  • Fıstıkları ve irmiği ilave edip yaklaşık 20 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavuruyoruz, kıvamı ıslak kum gibi olacak.
  • Ayrı bir tencerede şeker ve suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra sütümüzü ekliyor, bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Kaynayan süt-su-şeker karışımını kavurduğumuz irmiği ekliyoruz, bu aşamada dikkat edelim çok sıcak olduğu için sıçrayabilir. 
  • Arzu eden vanilya şekeri ekleyebilir. İyice karıştırıyor ocağı kapatıyoruz.
  • Kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendiriyoruz. İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

İrmik Helvası tarifi için servis önerisi

Yanında vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz kaymak da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025