Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası tarifi: İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Helva için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı çam fıstığı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Servisi için:

  • 2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
  • Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
  • Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
  • Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
  • Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
  • Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
  • Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
  • Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025