İrmik Helvası Tarifi
İrmik Helvası tarifi: İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1,5 su bardağı (bir parmak eksik) irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağı ocağa alın. Biraz ısındıktan sonra irmiği ekleyin ve renk alana kadar kavurun.
- Su ve şekeri ayrı bir tencerede kaynatın.
- İrmik iyice renk alınca tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kaynayan şerbeti kısık ateşe aldığınız helvaya dökün, hiç durmadan karıştırın. Ocakta şerbetini çekince altını kapatın, üstüne bir bez örtüp kapağı kapatın.
- Dinlendirdiğiniz helvayı istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
İrmiği rengi dönene kadar kavurun ve şerbeti ekledikten sonra hemen kapağını kapatmayın. Biraz şerbeti çekmesini bekleyin.