İrmik Helvası Tarifi
İrmik Helvası tarifi: İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kase
İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı irmik
- 150 gram margarin
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket çam fıstığı
İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tencerede yağı hafifçe kızdırdıktan sonra önce çam fıstığını rengi biraz dönene kadar kavuruyoruz.
- Sonrasında irmiği ekleyip 15 - 20 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
- Bu esnada ayrı bir tencerede süt ve şekeri kaynatıyoruz.
- Kavurma işlemi bitince ve süt de şeker ile kaynayınca sütü irmiğe boşaltıp 5 - 10 dakika dibi tutmadan kaynatıyoruz.
- En son demlenmesi için bir kağıt peçete koyup kapağını kapatıyoruz. En az 30 dakika bekletmenizi öneririz.
- Üzerine bol tarçın koyup servis edebilirsiniz! Afiyet olsun.
İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Tencereden servis tabağına alacağınız zaman bir çatal yardımıyla pişmiş ve demlenmiş helvayı didikleyin. Böylece helvanız tane tane olacak! :)