Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası tarifi: İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 avuç ceviz içi

İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve sıvı yağı tavada eritelim.
  • İrmiği ilave edelim ve kavurmaya başlayalım.
  • Pembeleşmeye başlayınca unu ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • İyice kavrulup pembeleşmesi lazım.
  • Şerbetini şeker ve suyu karıştırıp iyice şekeri eriyene kadar karıştıralım.
  • İyice kavrulan irmiğin altını kapatıp şerbetini dökelim.
  • Tekrar ocağın altını açıp kısık ateşte karıştıralım.
  • Şerbetini çekene kadar kısık ateşte karıştıralım.
  • Şerbetini çekince altını kapatalım.
  • Tenceremizin ağzına bir havlu kağıt kapatıp dinlenmeye alalım.
  • Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra cevizi ilave edip karıştırıp servis edebiliriz. Dilerseniz üzerine tahin kullanabilirsiniz.

İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte kavurmalıyız. iyice pembeleşene kadar beklemeliyiz. Şerbetini verirken ocaktan alalım. Piştikten sonra mutlaka ağzına bir örtü veya havlu kağıt kapatıp 10 dakika dinlendirelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025