İrmik Helva Tarifi
İrmik Helva tarifi: İrmik Helva için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Helva nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
İrmik Helva yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt (şerbet için)
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 125 gram tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı süt (en son eklemek için)
İrmik Helva tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağı şekerimizin içinden 2 yemek kaşığı kadarını alıp başka bir kaba ayıralım.
- Bardakta kalan şekeri, 2 su bardağı su ile minik bir tencerede kaynatalım. Fokur fokur kaynatmaya gerek yok, su kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım.
- Helvayı yapacağımız tavaya tereyağını ekleyelim ve eritelim.
- İrmiği ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- 3 yemek kaşığı unu da ekleyip karışımın rengi dönene kadar kavuralım.
- Karışımın rengi dönünce başlangıçta ayırdığımız 2 yemek kaşığı şekeri de ekleyelim ve kısık ateşte karıştırmaya devam edelim.
- Ilıyan şerbetimize yarım su bardağı sütü ilave edelim ve bu karışımı tavadaki helvaya yavaş yavaş dökelim.
- Helva biraz fokurdamaya başlayacaktır ama karıştırmayı bırakmayalım. Helvayı, sakız kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
- Helvamız pişince altını kapatalım, soğumaya bırakalım.
- Soğuyan helvanın üzerine süt-tarçın karışımımızı dökelim ve iyice yedirelim. Helvamız servise hazır. Afiyet olsun.