Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İrmik Helva Tarifi

İrmik Helva

İrmik Helva Tarifi

İrmik Helva tarifi: İrmik Helva için gerekli malzemeler nelerdir? İrmik Helva nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İrmik Helva yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt (şerbet için)
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı süt (en son eklemek için)

İrmik Helva tarifi nasıl yapılır?

  • 1 su bardağı şekerimizin içinden 2 yemek kaşığı kadarını alıp başka bir kaba ayıralım.
  • Bardakta kalan şekeri, 2 su bardağı su ile minik bir tencerede kaynatalım. Fokur fokur kaynatmaya gerek yok, su kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım.
  • Helvayı yapacağımız tavaya tereyağını ekleyelim ve eritelim.
  • İrmiği ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  • 3 yemek kaşığı unu da ekleyip karışımın rengi dönene kadar kavuralım.
  • Karışımın rengi dönünce başlangıçta ayırdığımız 2 yemek kaşığı şekeri de ekleyelim ve kısık ateşte karıştırmaya devam edelim.
  • Ilıyan şerbetimize yarım su bardağı sütü ilave edelim ve bu karışımı tavadaki helvaya yavaş yavaş dökelim.
  • Helva biraz fokurdamaya başlayacaktır ama karıştırmayı bırakmayalım. Helvayı, sakız kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Helvamız pişince altını kapatalım, soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan helvanın üzerine süt-tarçın karışımımızı dökelim ve iyice yedirelim. Helvamız servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025