Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Instant Mayalı Poğaça Tarifi

Instant Mayalı Poğaça

Instant Mayalı Poğaça Tarifi

Instant Mayalı Poğaça tarifi: Instant Mayalı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Instant Mayalı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Instant Mayalı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4,5 -5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Ara katları için:

  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Instant Mayalı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, su, instant maya ve şekeri bir kabın içerisinde çırpın.
  • Derin bir kabın içerisinde yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın. Ardından üzerine sütlü karışımı ilave ederek biraz daha karıştırın.
  • Ardından unu eleyerek karışıma azar azar ilave edin. Bir miktar un ilave ettikten sonra yoğurmaya başlayın. Unun yetersiz kaldığı noktalarda un ilave etmeye devam edin.
  • Yumuşacık kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurunuzun üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Ardından mayalanan hamurdan eşit büyüklükte 6-7 tane beze elde edin. Bu bezelerin her birini açın ve aralarına fırça yardımıyla yağlayın.
  • Bu hamurları üst üste koyarak rulo şeklinde serin. Uzun bir rulo elde edeceksiniz. Bu rulolardan bir kısmını iri parçalar halinde bir kısmını da daha minik parçalar halinde kesin.
  • Yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbının dış kısmına iri parçaları dizin. İç kısımlarına da daha ince ve minik bir şekilde kestiğiniz parçaları yerleştirin. Üzerini kapatarak oda sıcaklığında 20 dakika mayalandırın.
  • Mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve susamla çörekotu serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.

Instant Mayalı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

İçerisinde kullanacağınız sıvıların (süt ve su) ılık olmasına özen gösterin. Tuzu bu sıvı malzemelerin içerisine ilave etmeyin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin, az ya da fazla gelmesini bu şekilde önlemiş olursunuz. Hamurunuzu kış aylarında mayalandırıyorsanız mayalanma süresi biraz daha uzun olabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025