İnegöl Köfte Tarifi
İnegöl Köfte tarifi: İnegöl Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? İnegöl Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İnegöl Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 550 gram dana döş eti
- 150 gram kuzu döş
- 9 gram tuz (2 Silme Tatlı Kaşığı)
- 7 gram karbonat (1 Tepeleme Tatlı Kaşığı)
- 25 gram kuru soğan (Posası) (1 Adet Küçük Boy Soğan, Rendelenip Suyu Sıkılmış)
İnegöl Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Etleri tuz ve karbonat ile birlikte 2 kez kıyma makinasından çekin. En az 16 saat kıymayı +4 derecede dinlendirin.
- Ertesi gün kıymayı en az 10-15 dakika yoğurun. Son olarak soğanı ekleyip 2 dakika daha yoğurun.
- Köfte hamurunu topladıktan sonra 25-28 gramlık bezeler halinde kıymalar koparın.
- Avuç içlerini çok çok az ıslatıp köfteye yassı şeklini verdikten sonra bir tabağa dizin. Köfteyi pişirmeden önce bu yoğurma işlemini yapmanız çok önemli.
- İçerisine soğan girdiği için köftenin rengi kahverengiye dönüşmeden pişirimi yapılmalı. Şekil verdikten sonra 30 dakika buzdolabında dinlendirmek yeterli olacaktır.
- Köfteyi imkan varsa mangalda yok ise döküm tavada her 30-35 saniye de sık sık çevirerek toplamda 5-6 dakika ızgara edin.
- Yanına közlenmiş biber ve domates, patates kızartması, çoban salata, piyaz gibi yan ürünlerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İnegöl Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Tavsiyem 2 gram karbonat (1 çay kaşığı) kullanmanızdır. Köfteler gereğinden fazla kabarıp puf puf hal alıyor.