Ana sayfa » Atıştırmalık » İncirli ve Cevizli Galette Tarifi
İncirli ve Cevizli Galette tarifi: İncirli ve Cevizli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli ve Cevizli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Yulaf unu yerine aynı ölçüde tam buğday unu, hindistan cevizi sekeri yerine hamur içinde aynı ölçüde bal kullanabilirsiniz. Yapımının püf noktası tüm malzemelerin soğuk olması ve hamura el sıcaklığının fazla geçmemesidir. Eğer robotunuzda hamur yoğurma aparatı yoksa yanınızda buz kalıbı bulundurup parmak uçlarınızı sürekli soğutmanız gerekir, tam kıvamında kırılgan ve kıtır galette hamuru için bu önemli bir detaydır. Diğer önemli bir püf noktası ise; galette yapımında şeftali, armut vs gibi sulanabilecek meyveler tercih edecekseniz hamurunuzu açtıktan sonra meyveleri yerleştirmeden bir fırça yardımıyla limon suyu sürüp nişasta serpiştirirseniz galettenizin yumuşamasını engelleyebilirsiniz.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin