İncirli Pide Tarifi
İncirli Pide tarifi: İncirli Pide için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İncirli Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 yemek kaşığı küflü peynir
- 4 yemek kaşığı keçi peyniri
- 3 adet taze incir
- 1/2 dal taze kekik
- 1/2 dal biberiye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
İncirli Pide tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için, un toz şeker ve mayayı karıştırın içerisine suyu azar azar ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın, hamur toparlanınca içerisine tuz da ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurun.
- Hamuru hafifçe unlayın, bir kaseye koyun, üzerini örtün ve yaklaşık 45 dakika oda sıcaklığında iki katına gelene kadar mayalayın.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın ve elinizle kenarları yüksek ortası daha düz olacak şekilde yuvarlak bir form vererek açın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aktarın.
- Hamurun üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini yayın, eşit şekilde küflü peynir ve keçi peynirlerini de ekleyin.
- İncirleri benzer boyutlarda dilimleyin ve peynirlerin üzerine yerleştirin. Biberiye ve taze kekik yapraklarını da serpin.
- Son olarak incirlerin üstüne hafifçe zeytinyağı gezdirip tepsiyi 220 derecelik sıcak fanlı fırına yerleştirin.
- Pidenin peynirleri eriyip kenarları kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişen pidenin üzerine bal gezdirip servis edin. Afiyet olsun!