İncirli Muhallebili Islak Kek Tarifi
İncirli Muhallebili Islak Kek tarifi: İncirli Muhallebili Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Muhallebili Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İncirli Muhallebili Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet kuru incir (yıkanmış, doğranmış)
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 yemek kaşığı un (incirli karışım için)
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Muhallebi İçin:
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 su bardağı süt
İncirli Muhallebili Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede doğradığınız incirleri, cevizleri, unu ve tarçını karıştırın.
- Kekini hazırlamak için, derin bir karıştırma kasesinde oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, süt, 1,5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra tekrar çırpın.
- Hazırladığınız incirli ve cevizli karışımı kek harcının içerisine ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış, ısıya dayanıklı kek kalıbnın içerisine kek harcını döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-45 dakika kadar pişirin. Fırından fırına pişim aşamasında değişiklikler meydana geldiği için kontrollü olarak pişirin.
- Kekiniz fırında pişerken, bir sos tenceresinde su, 1/2 su bardağı toz şekeri, 1 yemek kaşığı granül kahveyi eriyene kadar karıştırın ve ardından üzerine soğuk sütü ekledikten sonra ocaktan alın. Şerbet ılık veya soğuk olarak dökülmeli, sıcak olmamalı.
- Kek, fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra kahveli şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün ve çekmesini bekleyin.
- Şerbet çektikten sonra üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsledikten sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.