Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İncirli Muhallebili Islak Kek Tarifi

İncirli Muhallebili Islak Kek

İncirli Muhallebili Islak Kek Tarifi

İncirli Muhallebili Islak Kek tarifi: İncirli Muhallebili Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Muhallebili Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İncirli Muhallebili Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet kuru incir (yıkanmış, doğranmış)
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1 yemek kaşığı un (incirli karışım için)
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Muhallebi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Şerbeti İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı süt

İncirli Muhallebili Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede doğradığınız incirleri, cevizleri, unu ve tarçını karıştırın.
  • Kekini hazırlamak için, derin bir karıştırma kasesinde oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, 1,5  su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra tekrar çırpın.
  • Hazırladığınız incirli ve cevizli karışımı kek harcının içerisine ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
  • Yağlanmış, ısıya dayanıklı kek kalıbnın içerisine kek harcını döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-45 dakika kadar pişirin. Fırından fırına pişim aşamasında değişiklikler meydana geldiği için kontrollü olarak pişirin.
  • Kekiniz fırında pişerken, bir sos tenceresinde su, 1/2 su bardağı toz şekeri, 1 yemek kaşığı granül kahveyi eriyene kadar karıştırın ve ardından üzerine soğuk sütü ekledikten sonra ocaktan alın. Şerbet ılık veya soğuk olarak dökülmeli, sıcak olmamalı.
  • Kek, fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra kahveli şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün ve çekmesini bekleyin.
  • Şerbet çektikten sonra üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsledikten sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025