Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İncirli Muhallebi Tarifi

İncirli Muhallebi

İncirli Muhallebi Tarifi

İncirli Muhallebi tarifi: İncirli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İncirli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi için:

  • 1 tutam damla sakızı
  • 5 adet kakule
  • 4,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 adet kuru incir

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 adet taze incir
  • 1 tutam tuz

İncirli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Damla sakızı, kakule çekirdeklerinin iç kısımları ve yarım yemek kaşığı toz şekeri toz haline gelene kadar havanda dövün.
  • Kuru incirleri ufak küpler halinde doğrayın.
  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve havandaki karışımı koyup topak kalmayana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar muhallebiyi orta ateşte pişirin.
  • Pişen muhallebiye doğranmış kuru incirleri ekleyip karıştırın ve muhallebiyi üstlerinde boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
  • Üzerin için tavada orta ateşte şekeri karamel haline getirin. Karamelin içine dilimlenmiş taze incirleri be tereyağı ekleyip bir iki dakika incirler ve karamelle birleşene kadar pişirin.
  • Sosu muhallebilerin üstüne paylaştırın. Hazırladığınız muhallebileri önce oda sıcaklığında 1 saat ardından soğuyana kadar buzdolabında dinlendirip soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025