İncirli Muhallebi Tarifi
İncirli Muhallebi tarifi: İncirli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İncirli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 1 tutam damla sakızı
- 5 adet kakule
- 4,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 adet kuru incir
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 adet taze incir
- 1 tutam tuz
İncirli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Damla sakızı, kakule çekirdeklerinin iç kısımları ve yarım yemek kaşığı toz şekeri toz haline gelene kadar havanda dövün.
- Kuru incirleri ufak küpler halinde doğrayın.
- Derin bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve havandaki karışımı koyup topak kalmayana kadar karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar muhallebiyi orta ateşte pişirin.
- Pişen muhallebiye doğranmış kuru incirleri ekleyip karıştırın ve muhallebiyi üstlerinde boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
- Üzerin için tavada orta ateşte şekeri karamel haline getirin. Karamelin içine dilimlenmiş taze incirleri be tereyağı ekleyip bir iki dakika incirler ve karamelle birleşene kadar pişirin.
- Sosu muhallebilerin üstüne paylaştırın. Hazırladığınız muhallebileri önce oda sıcaklığında 1 saat ardından soğuyana kadar buzdolabında dinlendirip soğuk servis edin. Afiyet olsun.