İncirli Misket Limonlu Raw Pasta Tarifi
İncirli Misket Limonlu Raw Pasta tarifi: İncirli Misket Limonlu Raw Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Misket Limonlu Raw Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
İncirli Misket Limonlu Raw Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 130 gram fındık
- 12 adet orta boy hurma
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Krema Dolgusu İçin:
- 250 gram kaju (1 gece önceden suda bekletilmiş)
- 1 adet lime suyu
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 80 mililitre hindistan cevizi yağı
- 60-70 mililitre elma özü (veya dilediğiniz tatlandırıcı, bal, şurup vs)
- 1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü (veya başka bir çeşit süt)
- 3 yemek kaşığı krema
- 1-2 damla vanilya özütü
İncirli Misket Limonlu Raw Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pastanın tabanı için fındıkları robotta çekin, suda bekletilip yumuşamış hurmaları, Hindistan cevizi yağını, tarçını ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- 17 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına bu karışımı dökün ve bardak yardımıyla güzelce bastırın. (kolayca servis tabağına almak için tabanına dilerseniz yağlı kağıt koyabilirsiniz)
- Krema dolgusunu hazırlayana kadar bu kalıbı buzlukta dinlendirin.
- Bir gece önceden ıslatılmış kaju ve krema için gerekli tüm malzemeleri ekleyin, robotta pürüzsüz koyu bir kıvam alana dek çekin.
- Kalıba dökmeden önce tadına bakın, damak tadınıza göre bu aşamada ekstra tatlandırıcı ya da limon ekleyebilirsiniz.
- Buzluktan aldığınız kalıba kremayı dökün, üzerine dilimlenmiş incirleri de ekleyerek elinizle hafifçe bastırın.
- 1 gece buzdolabında dinlendirin, limon ve lime kabuğu rendesi ile servis edin. Afiyet olsun.