İncirli Kek Tarifi
İncirli Kek tarifi: İncirli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
İncirli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 10 adet kuru incir
- 2 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kek kalıbını yağlamak için:
İncirli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Keke asıl lezzetini verecek olan kuru incirleri, küçük küpler halinde doğrayın.
- Yumurta ve toz şekeri, derin bir kapta bir çırpıcı yardımıyla köpük köpük olana kadar karıştırın.
- Zeytinyağı ve sütü de ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
- Elenmiş unu azar azar ekleyin. Vanilya ve kabartma tozunu katın.
- Toparlanması için kek harcını karıştırmaya devam edin.
- Hoş bir koku vermesi için; rendelenmiş limon kabuğu ve kekimizin şekerden yana olan yaramaz katkısını bir parça kıracak tarçını ilave edin.
- İncir parçalarını una bulayın. Fazla ununu eledikten sonra hazır olan kek harcına ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırdıktan sonra kek harcınız hazır oldu bile.
- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Harcı kalıba boşaltın. Eşit oranda kabarması ve üzerinde oluşan kabarcıkların gitmesi için kek kalıbını mutfak tezgahına bir iki kez vurun.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra hakkını vermek için kahve yanında servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
İncirli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kurutulmuş incir parçalarını kek kalıbında dibe çöküp, yanmaması için; hafifçe unladıktan sonra kek harcına ekleyin. Tahta bir kaşık ile yavaşça karıştırdıktan sonra kek harcını kalıba aktarın.