İncirli Gronola Bar Tarifi
İncirli Gronola Bar tarifi: İncirli Gronola Bar için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Gronola Bar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet büyük boy
İncirli Gronola Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 6-7 adet ceviz içi
- 5-6 adet kuru incir
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
- 1 yemek kaşığı kinoa (patlamış)
- 1 tutam tuz
- 1 paket şekersiz çikolata
İncirli Gronola Bar tarifi nasıl yapılır?
- İncirleri yumuşaması için sıcak su dolu bir kaseye koyalım. O beklerken yulafın daha kıtır kıtır olması için, yulaf ve cevizi tavaya alıp birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Esmerleşip kavrulan kokusunu dışarıya bıraktığında onu ocaktan alalım ve karıştırma kabının içine koyalım.
- Ardından sıcak suya ısladığımız kuru incirleri çıkarıp küçük küçük keselim birkaç damla su ile çatalla püreleştirelim.
- Yulaf karışımlı kabın içine ekleyelim. Diğer malzemeleri de bu karışıma ekleyip iyice harmanlayalım.
- Yağlı kağıt serili mini tepsiye bu karışımı döküp elimizle bastırarak şekil verelim ve buzdolabına kaldıralım.
- Çikolatayı benmari usulü eritip barın üzerine dökelim (Ben erimiş çikolataya da biraz kinoa koydum. Çıtırtı zirveye çıktı).
- Dinlenmesi için tekrar buzluğa kaldıralım. 30 dakika sonrasında ara öğünlerde ya da kahvenizin yanında tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.