İncirli Ekmek Tarifi
İncirli Ekmek tarifi: İncirli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
İncirli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı buğday unu
- 1 büyük su bardağı kepekli un
- 1 büyük su bardağı çavdar unu
- 2 su bardağı su
- 21 gram yaş maya
- 1 kahve fincanı fındık içi
- 1 kahve fincanı ceviz içi
- 1 kahve fincanı badem içi
- 3 adet kuru incir
- 1 adet portakal kabuğu
- 1 çay kaşığı (silme) tarçın
İncirli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Unları eleyelim, üzerine su, tuz ve mayayı döküp hamur haline gelene kadar karıştıralım.
- Ceviz, badem ve fındığı iri olacak şekilde dövelim ve inciri ince ince doğrayalım.
- Tarçınla beraber hamura katalım ve yoğuralım, 10 dakika hamuru dinlendirelim.
- 5 eşit parçaya bölelim ve üzerini streçle kapatıp oda sıcaklığında 60-80 dakika mayalanması için bekletelim. Fırın tepsisine alalım.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
İncirli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Kuru yemişlerin iri olması lezzetine lezzet katacaktır. Mayalanma işleminin oda sıcaklığında yapılması gerekir. İlave ettiğiniz su ılık olmalıdır.
İncirli Ekmek tarifi için servis önerisi
Pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.