İncirli Cheesecake Tarifi
İncirli Cheesecake tarifi: İncirli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
İncirli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 600 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı (silme) un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
Üzeri için:
- 8 adet incir
- 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
İncirli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Benmari usulü pişireceğiniz cheesecake için kelepçeli kek kalıbınızın alt dış kısmını kaplayacak şekilde alüminyum folyo ile sarın.
- Tabanı için yulaflı bisküvileri robotta incelinceye kadar çekin.
- Erittiğiniz tereyağını ve çekilmiş bisküvileri 24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbında karıştırın.
- Kalıbın hem tabanı hem de yanlarına gelecek şekilde bisküvili karışımı yayın. Ardından küçük bir kavanozun veya bir bardağın alt kısmını bastırarak düzeltin.
- Bu aşamada el yardımıyla karışmın kek kalıbının tabanına ve kenarlara sıkıca yerleştiğinden emin olun.
- İç dolgusu için bir karıştırma haznesine şeker, un, vanilin ve nişastayı dökün ve spatula ile karıştırın.
- Labneyi bu kuru karışımların bulunduğu hazneye eklemeden önce bir çatal veya spatula yardımı ile karıştırın, ardından karıştırma haznesine ekleyin.
- Mümkün olabildiğince düşük devrede ve kısa zamanlı karıştırarak labneyi karışıma ekleyin.
- Ardından 3 adet yumurtayı, her seferinde bir tane olmak üzere, yavaşça bu karışıma yedirin.
- İç dolgu için hazırladığınız karışımı kalıbınıza dökün.
- Fırına yerleştirmeden önce içindeki hava kaba kabarcıklarından kurtulmak için kek kalıbınızı dikkatli bir şekilde tezgaha vurun.
- Fırın tepsisine, kelepçeli kalıbınızı yerleştirecebileceğiniz bir kalıp yerleştirin ve içine 2-3 parmak yüksekliğe gelecek şekilde su koyun.
- Su dolu kalıbın içine kelepçeli kalıbı yerleştirin ve önceden ısıttığınız 160 derece fırında pişmeye bırakın.
- Cheesecake pişerken incirleri yıkayın, kurulayın, uç kısımları kesin ve ardından dörde bölün.
- 40 dakika sonra cheesecake üzerine kestiğiniz incir dilimlerini hızlıca yerleştirin ve 15-20 dakika daha fırına verin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve soğuduktan daha sonra dinlenmesi için buzdolabına koyun.
- Servis etmeden önce üzerine bal gezdirin. Afiyet olsun!
İncirli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Labne ve yumurta gibi tüm malzemelerin tarife başlamadan önce oda sıcaklığında olduğuna emin olun. İçinde hava kabarcığı kalmadan, mümkün olabildiğince az çırparak hızlıca bir araya getirmek çatlamayan bir cheesecake tarifi için en önemli adımdır. Bunun için de ilk adım, malzemelerin oda ısısında olmasıdır.