Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İncirli & Cevizli Taş Kadayıf Tarifi

İncirli & Cevizli Taş Kadayıf

İncirli & Cevizli Taş Kadayıf Tarifi

İncirli & Cevizli Taş Kadayıf tarifi: İncirli & Cevizli Taş Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? İncirli & Cevizli Taş Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İncirli & Cevizli Taş Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5-6 damla limon suyu

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • 120 gram ceviz içi
  • 4-5 adet kuru incir (minik doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

İncirli & Cevizli Taş Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemelerin bir kabın içinde karıştırın.

İncirli & Cevizli Taş Kadayıf tarifinin püf noktası nedir?

Hamurları pişirirken sadece tek bir tarafını pişirin. Üzerleri kuruduğunda ve kabarcıklar oluştuğunda hamurunuz olmuş demektir. Şerbetin ılık, tatlının sıcak olmasına özen gösterin.

İncirli & Cevizli Taş Kadayıf tarifi için servis önerisi

Sıcak sıcak servis edin. Kaymakla ve toz Antep fıstığı ile lezzetine lezzet katmayı ihmal etmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025