Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İncir Tatlısı Tarifi

İncir Tatlısı

İncir Tatlısı Tarifi

İncir Tatlısı tarifi: İncir Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İncir Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İncir Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 18 adet kuru incir
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 9 adet bütün ceviz

Üzeri için:

  • 75 gram kaymak

İncir Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İncirleri bir kaba alın ve üstlerine geçecek kadar sıcak su doldurup 15 dakika kadar yumuşamaları için bekletin.
  • Yumuşamış incirlerin saplarını kesin ve ortasına parmağınızla hafifçe bastırdıktan sonra bir tencereye dizin. Ortalarına yarım cevizleri oturtun. Üstlerine önce toz şekeri gezdirin sonra da suyu gezdirin.
  • Ocağın altını açın tencerenin kapağını açıp ve pişmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra şerbet hafifçe koyulaşınca ocağın altını kapatın ve incirleri bir servis tabağına alın.
  • Üstlerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Kaymak ya da antep fıstığı ile süsleyerek servis edin. Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz.

İncir Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

İncir tatlısını, incirlerin iç kısımlarını hazırladığınız cevizli harç ile doldurup dolma şeklinde de pişirebilirsiniz. Böylelikle incir çekirdekleri olabildiğine az şekilde dağılır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025