İncir Tatlısı Tarifi
İncir Tatlısı tarifi: İncir Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İncir Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
İncir Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 adet kuru incir
- 15 adet iri kıyılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı şeker
İncir Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İncirleri sıcak suda 15 dakika bekletiyoruz (çok yumuşamasın), başlarını kesip içini açarak iri kıyılmış cevizden koyalım.
- Borcam yada bir fırın kabına dizip üstüne 1'er çay kaşığı toz şekeri koyup 1'er yemek kaşığı suyu her birinin üzerine dökelim. 1 tatlı kaşığı tereyağını çay kaşığı yardımı ile aralarına koyalım.
- Borcamın dibini kapatacak şekilde su dökelim (çok değil sadece dibi), 180 derece fırında 15 dakika pişirelim üzerleri kızarana kadar. Afiyet olsun.
İncir Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Sadece dibine su koyun çok koyarsanız incirler yanar suyu bitmez ve incirlerin alt kısmı sulu kalır.