İncir Reçeli Tarifi
İncir Reçeli tarifi: İncir Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? İncir Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
İncir Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram yeşil incir
- 1 kilogram toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 2 su bardağı su
İncir Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Yıkayıp, kabuğunu soyduğunuz incirleri hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan incirleri süzün ve tek tek sıkarak acı suyunu çıkarın.
- Acı suyunu çıkardığınız incirleri tencereye dizin. Karanfilleri ve çubuk tarçını incirlerin arasına yerleştirin.
- Toz şekeri ekleyin ve incirlerin suyunu bırakması için oda sıcaklığında ağzı kapalı bir tencerede 4 saat kadar bekletin.
- Toz şeker ile bekleyen ve suyunu salan incirlere 2 su bardağı suyu azar azar ekledikten sonra kısık ateşte, incirlerin dağılmaması için fazla karıştırmadan pişirin.
- Kaynayan reçelin kıvamını aralarda kontrol ederek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
- Limon suyunu ekleyin, pişirme işlemini 10 dakika daha devam ettirdikten sonra reçeli ocaktan alın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz ılınan reçeli kavanozlara doldurun, tamamen soğuduktan sonra kapaklarını kapatarak muhafaza edin.
- Artık kahvaltılarınızda incir reçeline de yer açabilirsiniz.
İncir Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Reçeli, oda sıcaklığında bekletmeniz önerilir. İncirleri seçerken taze ve olgun olmalarına özen gösterin. Kaynayan reçele limon sıkmak reçelin özleşerek kıvam almasına yardımcı olur.
İncir Reçeli tarifi için servis önerisi
Kahvaltılarınız için keyifle hazırlayabilir ve kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.