İncir Pestili Tarifi
İncir Pestili tarifi: İncir Pestili için gerekli malzemeler nelerdir? İncir Pestili nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
İncir Pestili yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İncir Pestili tarifi nasıl yapılır?
- Taze incirleri saplarından ayıklayıp güzelce yıkayın. Ardından iki eşit parçaya bölerek tencereye alın.
- İncirler iyice yumuşayana kadar arada sırada karıştırarak pişirin.
- İncirlerinizi güzelce blenderdan geçirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın.
- İnce bir katman halinde sürün.
- Dilerseniz güneş altında dilerseniz 50 derecedeki fırında iyice kuruyana kadar kurutun. Fırın kullandığınız takdirde yaklaşık 4-5 saat sürecektir. Ardından çıkarıp soğutun. Dilediğiniz büyüklükte kesin.
- Sararak, muska yaparak ya da şeritler halinde tüketebilirsiniz.
- Afiyet olsun!