İncir Dolgulu Kurabiye Tarifi
İncir Dolgulu Kurabiye tarifi: İncir Dolgulu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? İncir Dolgulu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
17 adet
İncir Dolgulu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet kuru incir
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 2 çay kaşığı tarçın (opsiyonel)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı tam buğday unu
İncir Dolgulu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Kuru incirleri sıcak suda 15 dakika kadar yumuşamaya bırakıyoruz.
- Yumuşayan kuru inciri 1 tatlı kaşığı tereyağını, cevizi, tarçını robotun içine koyarak macun kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
- Hamuru için 2 yemek kaşığı tereyağı, pekmez, vanilya, kabartma tozu, sütü karıştırıp kuru malzemelerle çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru buz dolabında 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra stres veya yağlı kağıt arasında boyu uzun eni kısa orta kalınlıkta olacak şekilde hamuru açıyoruz.
- İçerisine uzun tarafından kenara doğru incirli iç harcımızı dizerek yuvarlıyoruz.
- Fırın tepsisine dilimleri dizdikten sonra 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.