Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İncikli Karacabey Pilavı Tarifi

İncikli Karacabey Pilavı

İncikli Karacabey Pilavı Tarifi

İncikli Karacabey Pilavı tarifi: İncikli Karacabey Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? İncikli Karacabey Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İncikli Karacabey Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet kuzu incik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 6 adet haşlanmış kestane
  • 6 adet arpacık soğan
  • 6 adet mantar

İncikli Karacabey Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak tencerenizi kızdırın. Tereyağını ekleyerek eritin. Orta harlı ateşte inciklerini arkalı önlü iyice mühürleyin.
  • Mühürledikten sonra etlerinizin yarısına kadar sıcak (kaynamış) suyunuzu ilave edip, kısık ateşte etler dağılana kadar 3-4 saat pişirin.
  • Pişmesine yakın tuz ve taze çekilmiş karabiberinizi ekleyin.
  • Etler piştikten sonra küçük parçalar halinde ayırın.
  • Pilav için; tereyağını eritin. Pirinci ekleyip biraz kavurun. (Pirinç önceden suda bekletilmeyecek) Et suyunu ve tuzu ilave edip, su kaynayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Garnitür için; haşlanmış kestaneleri ve soğanları ayrı tavalarda tereyağında harlı ateşte soteleyin. Mantarları saplarıyla birlikte incecik dilimleyip tereyağında aynı şekilde soteleyin.
  • Bardağınızın dibine etleri üzerine pilavınızı koyup iyice bastırın ve tabağa çevirin. Etrafını mantar dilimleriyle çevirin. Etlerin üzerini soğan ve kestane ile süsleyin. Afiyetler olsun!

İncikli Karacabey Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Karacabey pirinci Diyarbakır'a özgü bir pirinçtir. Islatılmadan pişirilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025