İncik Haşlama Tarifi
İncik Haşlama tarifi: İncik Haşlama için gerekli malzemeler nelerdir? İncik Haşlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
İncik Haşlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İncik için:
- 4-5 parça kuzu incik
- 2 adet büyük boy havuç
- 3 adet büyük boy patates
- 3 diş sarımsak
- 1 litre sıcak su (5 su bardağı kadar)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet defne yaprağı (dilerseniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
- 1 tutam karabiber (damak tadınıza göre)
Terbiyesi için:
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet limon
- 1 yemek kaşığı un
İncik Haşlama tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını düdüklü tencereye alın ve ısıtın.
- İnciklerin her iki tarafını da kızmış düdüklüde 3-4 dakika kadar mühürleyin. Arından sıcak suyu dökün.
- 3-4 parçaya bölünmüş sarımsakları, defne yaprağını (dilerseniz) tuz ve karabiberi ekleyin. Düdüklünün kapağını sıkıca kapatın ve 20 dakika boyunca pişirin.
- Kapağını açın ve incikler yumuşayınca içerisine birkaç parçaya böldüğünüz patates ve havuçları ilave edin.
- Düdüklünün kapağı açık olacak şekilde pişirmeye devam edin.
- Terbiyesi için tüm malzemeleri geniş bir kapta birleştirin. Haşlama suyundan bir kepçe kadar alarak, sürekli karıştırarak terbiyeye ekleyin ve temperleyin.
- Ilık terbiyeyi tencereye boşaltın 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın ve ocaktan alın. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İncik Haşlama tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme esnasında su azalırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ayrıca bu işlemleri normal tencerede de yapabilirsiniz ama pişirme süresi uzayacaktır.