İmam Sarığı Tarifi
İmam Sarığı tarifi: İmam Sarığı için gerekli malzemeler nelerdir? İmam Sarığı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
İmam Sarığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta tabanı için:
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Muhallebisi için:
- 600 ml. süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kenarları için:
- 2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Üzeri için:
İmam Sarığı tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar yumurtaları çırpın.
- Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra kek harcını mikser yardımıyla çırpmaya devam edin.
- Rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un ve kabartma tozu dışında son olarak kakao eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın.
- Ayçiçek yağı ya da tereyağıyla yağladığınız büyük boy fırın tepsisine kakaolu kek harcını döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp hafif bir renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Tatlının kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını bir tencereye alın.
- Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan aldığınız muhallebi karışımına tereyağı katıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Fırın tepsisinden çıkardığınız kakaolu keki, ağız kısmını ıslattığınız bir bardak ya da yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalara ayırın.
- Bir adet kekin üzerine önceden hazırladığınız ve ılınan kremadan bir yemek kaşığı kadar sürün. Üzerine bir adet kek kapatın. Kek katları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- İki katlı, arası kremalı pastaların kenar kısımlarını kalan muhallebiye batırdıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizine bulayın. Pastaları servis tabağına alın.
- Bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kabın içinde bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Eritilmiş sıcak çikolatayı tatlıların üzerine sürdükten sonra donması için kısa bir süre buzdolabında beklettiğiniz tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.
İmam Sarığı tarifinin püf noktası nedir?
İki katlı pastalar hazırlamak için; kek tabanının soğumuş, muhallebi karışımının ılık olmasına dikkat edin.