Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İlk Buluşmada Yenebilecek Tek Dürüm Tarifi

İlk Buluşmada Yenebilecek Tek Dürüm

İlk Buluşmada Yenebilecek Tek Dürüm Tarifi

İlk Buluşmada Yenebilecek Tek Dürüm tarifi: İlk Buluşmada Yenebilecek Tek Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? İlk Buluşmada Yenebilecek Tek Dürüm nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İlk Buluşmada Yenebilecek Tek Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk marinesi için:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Servis için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 adet salatalık
  • 5-6 dal taze nane
  • 1/4 adet kırmızı soğan
  • 3-4 adet cherry domates
  • 5-6 dal roka
  • 4 adet lavaş (pide ya da tandır ekmeği de olur)

İlk Buluşmada Yenebilecek Tek Dürüm tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kase içerisine yoğurt, 1/2 limonun suyu ve kabuğu, doğranmış sarımsak, baharatlar ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • İçerisine tavuk parçalarını ekleyip en az bir saat olmak koşulu ile bir güne kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Tavukların fazla sosunu sıyırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında alt üst çevirerek kızarana kadar pişirin.
  • Süzme yoğurdu içerisine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip güzelce çırpın.
  • Salatalıkların çekirdeklerini çıkartıp ince parçalar halinde doğrayın. Taze nane yapraklarını da ince şeritler halinde doğrayıp yoğurtlu karışıma ekleyin.
  • Tavuklar fırından çıkar çıkmaz lavaşları üzerlerine kapatıp lezzetlerinin ve ısılarının bütünleşmesini sağlayın.
  • Lavaşın ortasına salatalık ve yoğurtlu sosu sürün üzerine sırası ile roka, tavuk parçaları, domatesler ve soğanları ekleyip tuz serptikten sonra dürüp afiyetle yiyebilirsiniz.

İlk Buluşmada Yenebilecek Tek Dürüm tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız tavukları marinenin içerisinde en fazla 24 saat en az 1 saat dinlendirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025