İlikli Kemik Suyu Tarifi
İlikli Kemik Suyu tarifi: İlikli Kemik Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? İlikli Kemik Suyu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 bardak
İlikli Kemik Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram ilikli kemik
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet defne yaprağı
İlikli Kemik Suyu tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine ilikli kemikleri alın.
- Üzerini geçecek kadar su ve iki yemek kaşığı sirke ekleyin ve 30 dakika sirkeli su içinde bekletin.
- Daha sonra derin bir tencereye alarak, yine üzerini geçecek kadar su doldurun ve bir yemek kaşığı sirke ekleyin.
- Tencereyi ocağa alın, orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 8-9 saat kaynatın. Kaynama esnasında üzerinde oluşan köpükleri bir tahta kaşık yardımıyla alın.
- Sebze ve baharatlarını, tencerenin altını kapatmaya bir saat kala koyun.
- İlikler iyice eriyip kemiklerin içinden çıktıktan sonra, tencerenin altını kapatın.
- Kemik suyunu isterseniz küçük plastik bardaklara ya da buzluk poşetlerine koyarak buzluğa alın.
- Daha sonra, kullanmak istedikçe buzluktan çıkarıp kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
İlikli Kemik Suyu tarifinin püf noktası nedir?
Kısık ateşte uzun süre kaynatmanız iliklerin tamamen kemiğin içinden çıkmasını sağlayacaktır.