Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası Tarifi

Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası

Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası Tarifi

Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası tarifi: Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram keçi peyniri
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze biberiye
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 demet roka
  • 3 adet kurutulmuş domates
  • 2 adet kuru kayısı
  • 2 adet ceviz içi
  • 1/2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Keçi peyniri topları için:

  • 2 yemek kaşığı panko (japon ekmeği kırıntısı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Keçi peynirini bir çatal yardımıyla ezin. Bir porsiyonda kullanmak üzere ceviz büyüklüğünde dört eşit parçaya ayırın. Eliniz ile yuvarlayarak şekil verin.
  • Ayçiçek yağını, derin bir tavada kızdırın. Öncelikle un ardından çırpılmış yumurta son olarak Japon ekmeği panko kırıntılarına buladığınız peynir toplarını, kızgın yağda renk alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu serili bir tabağa aldığınız peynir toplarını, fazla yağını bırakması için bekletin.
  • Bol suda yıkayıp kuruladığınız taze kekik, biberiye ve maydanozu salata kasesine alın.
  • Kurutulmuş domatesleri, kuru kayısıları küçük küpler halinde kesin ve yeşilliklerin üzerine serpiştirin.
  • İri parçalar halinde ceviz içini ve kavrulmuş çam fıstıklarını ekleyin.
  • Balzamik sirke ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın.
  • Sos malzemesi ile harmanladığınız yeşil salatayı kızartılmış keçi peyniri topları ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Ilık Keçi Peynirli Roka Salatası tarifinin püf noktası nedir?

Peynir toplarını fazla yağ çekmemesi için; derin yağda ya da fritözde kızartmaya dikkat edin.Panko ile kızarttığınız peynir topları daha kıtır ve beyaz renkte olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025