Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ilık Armut Tatlısı Tarifi

Ilık Armut Tatlısı

Ilık Armut Tatlısı Tarifi

Ilık Armut Tatlısı tarifi: Ilık Armut Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ilık Armut Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ilık Armut Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram armut
  • 150 gram toz şeker
  • 25 gram tereyağı
  • 25 gram toz badem
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 25 gram un

Armudu pişirmek için:

  • 2 adet çubuk tarçın
  • 250 gram toz şeker
  • 1 litre su

Servisi için:

  • 35 gram vanilyalı dondurma
  • 2 yaprak taze nane

Ilık Armut Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını benmari usulü eritin, ardından toz şeker ilave edip şeker eriyene kadar çırpın.
  • Yumurta sarısı, un ve toz badem ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
  • Kabuğunu soyduğunuz armudu yuvarlak dilimler halinde kesin.
  • Armudu pişirmek için; içme suyunu ayrı bir tencereye alın. Toz şeker ve çubuk tarçın ilavesiyle şerbet karışımını alana kadar kısık ateşte kaynatın.
  • Pişirme kalıplarını tereyağıyla yağlayıp taban kısımlarına hafifçe un serpiştirin.
  • Kalıbın alt kısmına birer dilim armut yerleştirin, üzerine bademli hamur karışımından gezdirin ardından yeniden armut ve bademli hamur karışımını... Son olarak üzerine armut dilimi kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika, üzeri renk alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan ve oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz tatlıyı servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Vanilyalı dondurma, arzuya göre bir parça krokan ve taze meyve dilimleri eşliğinde servis edin.

Ilık Armut Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kabuklarını soyup dilimlediğiniz armutları kararmamaları için kısa sürede kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025