Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İki Renkli Tatlı Poğaça Tarifi

İki Renkli Tatlı Poğaça

İki Renkli Tatlı Poğaça Tarifi

İki Renkli Tatlı Poğaça tarifi: İki Renkli Tatlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? İki Renkli Tatlı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İki Renkli Tatlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Temel Hamur İçin:

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kakaolu Hamur İçin:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri İçin:

  • 2 adet yumurta sarısı

İki Renkli Tatlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt, toz şeker, maya, sıvı yağ, yumurta akı ve eritilmiş tereyağını bir kasede güzelce karıştırın.
  • Unu da eleyerek kaseye ilave edin. Son olarak tuz ekledikten sonra pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Hamurlardan birine kakaoyu yoğurarak yedirin.
  • Sade hamurdan iki, kakaolu hamurdan iki beze olacak şekilde hamurları 4 eşit bezeye ayırın. Bir kaba koyup üzerini kapatın ve 45 dakika mayalandırın.
  • Mayalanmış sade hamurlardan birini tezgahta 0,5 cm olacak şekilde açın. Üzerini su ile fırçalayıp açtığınız diğer kakaolu hamuru üzerine yerleştirin. Kakaolu hamurun da üzerini su ile fırçalayın.
  • Rulo şeklini verin.
  • Hamurdan 3 parmak büyüklüğünde parçalar kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025