İki Renkli Tatlı Poğaça Tarifi
İki Renkli Tatlı Poğaça tarifi: İki Renkli Tatlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? İki Renkli Tatlı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
İki Renkli Tatlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Temel Hamur İçin:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 5,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kakaolu Hamur İçin:
Üzeri İçin:
İki Renkli Tatlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, toz şeker, maya, sıvı yağ, yumurta akı ve eritilmiş tereyağını bir kasede güzelce karıştırın.
- Unu da eleyerek kaseye ilave edin. Son olarak tuz ekledikten sonra pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün.
- Hamurlardan birine kakaoyu yoğurarak yedirin.
- Sade hamurdan iki, kakaolu hamurdan iki beze olacak şekilde hamurları 4 eşit bezeye ayırın. Bir kaba koyup üzerini kapatın ve 45 dakika mayalandırın.
- Mayalanmış sade hamurlardan birini tezgahta 0,5 cm olacak şekilde açın. Üzerini su ile fırçalayıp açtığınız diğer kakaolu hamuru üzerine yerleştirin. Kakaolu hamurun da üzerini su ile fırçalayın.
- Rulo şeklini verin.
- Hamurdan 3 parmak büyüklüğünde parçalar kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin. Afiyet olsun!