İki Renkli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
İki Renkli Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: İki Renkli Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İki Renkli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kase
İki Renkli Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mor havuçlu kat için:
- 2 adet mor havuç
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı süt
Bitterli kat için:
- 1/2 paket bitter çikolata (kare paket)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
İki Renkli Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Mor havuçları rondodan çekip tencereye alıyoruz. Üzerini hafifçe geçecek kadar sütle karıştırarak pişiriyoruz.
- Burada ocağın altı yüksek ateşte olmalı. Havuçları 10 dakika pişirince bu kat için diğer malzemeleri de tencereye ekleyip kıvam kazanana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Mor havuçlu irmik tatlısını kaselere paylaştırıp bitter çikolatalı kata başlıyoruz.
- Bitter çikolata ve sütü, çikolatalar eriyene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Ardından bu kat için diğer malzemeleri ekleyip kıvam kazanana kadar pişiriyoruz.
- Bitter çikolatalı katı mor havuçlu katın üzerine döküyoruz. Son dokunuşu da Hindistan cevizi ile yaparak bitiriyoruz.
- Buzdolabında en az 3-4 saat kadar soğuması, tatlınızın lezzetini ortaya çıkartacaktır. Afiyet olsun.