İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi
İki Renkli İrmik Tatlısı tarifi: İki Renkli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İki Renkli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
İki Renkli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
İki Renkli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri koyup güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın.
- Sürekli karıştırarak, göz göz olup kaynamaya başlayana dek pişirin.
- Kaynadıktan sonra altını kapatın ve içine tereyağı ile vanilini ekleyin ve mikserle 2 dakika kadar çırpın.
- Islattığınız bir baton kek kalıbına irmikli karışımın yarısını dökün.
- Kalan yarısına kakao ekleyip mikserle tekrar çırpın.
- Kakaolu kısmını da üstüne döktükten sonra oda ısısına gelene dek dışarıda bekletin ve ardından minimum 2 saat mümkünse 1 gece dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- Soğuduktan sonra bir servis tabağına ters çevirin, Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!