İki Renkli Gül Tatlısı Tarifi
İki Renkli Gül Tatlısı tarifi: İki Renkli Gül Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İki Renkli Gül Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
İki Renkli Gül Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 parça limon
İki Renkli Gül Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.nOcaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın.
- Hamur için bir kasede un, irmik ve kabartma tozunu karıştırın ortasını çukur açıp yoğurt, yumurta ve sıvı yağını koyup önce spatula ile karıştırın ardından hamur birleşene kadar yoğurun.
- Ardından hamurunuzu iki eşit parçaya bölün. Bir tanesinin içerisine kakaoyu ekleyin ve iyice yoğurun.
- Hamurunuzu tezgahınızda orta incelikte olacak şekilde açın, çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar çıkartın.
- 4 adet yuvarlak hamurun uçlarını üst üste koyup birleştirin rulo yapın ve ortadan ikiye kesip, çıkan iki gülü de cam fırın kabınıza yerleştirin. 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
- Pişirdikten sonra tatlınız henüz sıcakken ılık şerbeti üzerine gezdirin. Şerbetini çekince servis edin. Afiyetler olsun!
İki Renkli Gül Tatlısı tarifi için servis önerisi
Servis ederken kaymak veya dondurma eşliğinde yapabilirsiniz.