İki Renkli Çin Mantısı Tarifi
İki Renkli Çin Mantısı tarifi: İki Renkli Çin Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? İki Renkli Çin Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
İki Renkli Çin Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 300 gram sert buğday unu
- 160 ml. su (oda sıcaklığında)
- 3 gram tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeşil hamur için:
- 200 gram sert buğday unu
- 110 gram pazı suyu (blenderdan geçirilmiş ve süzülmüş)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 gram tuz
İç harcı için:
- 500 gram kıyma
- 5-6 adet ince dilimlenmiş mantar
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 100 gram pazı (ince kıyılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı çin baharatı
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 1 çorba kaşığı fish sos
- 1 tatlı kaşığı oyster (istiridye sos)
- 1 çay kaşığı karabiber
Çin baharatı için:
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz karanfil
- 1 çay kaşığı toz rezene tohumu (kavrulmuş ve öğütülmüş)
- 1 çay kaşığı toz yıldız anason
- 1 çay kaşığı toz szechuan biber
İki Renkli Çin Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce renksiz hamuru hazırlayın. Malzemeleri karıştırıp hamur homojen hale gelinceye ve tezgaha yapışmamaya başlayıncaya kadar 8-10 dakika yoğurun.
- Üzerini streç filmle kaplayıp kenara alın. Yeşil hamur için de aynı işlemi tekrarlayıp hamurları yaklaşık 1,5 - 2 saat dinlendirin.
İki Renkli Çin Mantısı tarifi için servis önerisi
Erik sos ve soya sosu ile birlikte servis edin.