Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İki Renkli Çin Mantısı Tarifi

İki Renkli Çin Mantısı

İki Renkli Çin Mantısı Tarifi

İki Renkli Çin Mantısı tarifi: İki Renkli Çin Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? İki Renkli Çin Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İki Renkli Çin Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 300 gram sert buğday unu
  • 160 ml. su (oda sıcaklığında)
  • 3 gram tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yeşil hamur için:

  • 200 gram sert buğday unu
  • 110 gram pazı suyu (blenderdan geçirilmiş ve süzülmüş)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 gram tuz

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 5-6 adet ince dilimlenmiş mantar
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 100 gram pazı (ince kıyılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı çin baharatı
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı fish sos
  • 1 tatlı kaşığı oyster (istiridye sos)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Çin baharatı için:

  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay kaşığı toz rezene tohumu (kavrulmuş ve öğütülmüş)
  • 1 çay kaşığı toz yıldız anason
  • 1 çay kaşığı toz szechuan biber

İki Renkli Çin Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce renksiz hamuru hazırlayın. Malzemeleri karıştırıp hamur homojen hale gelinceye ve tezgaha yapışmamaya başlayıncaya  kadar 8-10 dakika yoğurun.
  • Üzerini streç filmle kaplayıp kenara alın. Yeşil hamur için de aynı işlemi tekrarlayıp hamurları yaklaşık 1,5 - 2 saat dinlendirin.

İki Renkli Çin Mantısı tarifi için servis önerisi

Erik sos ve soya sosu ile birlikte servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025