Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İki Malzemeli Kabak Tatlısı Tarifi

İki Malzemeli Kabak Tatlısı

İki Malzemeli Kabak Tatlısı Tarifi

İki Malzemeli Kabak Tatlısı tarifi: İki Malzemeli Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İki Malzemeli Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İki Malzemeli Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet bal kabağı
  • 1,5 su bardağı şeker

İki Malzemeli Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kabağı soyup istediğimiz şekilde dilimliyoruz.
  • Şekeri üzerine gezdirip bir süre su salması için bekliyoruz.
  • Kısık ateşte suyunu iyice salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  • Kaymak veya kuru yemişler ile servis ediyoruz.

İki Malzemeli Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte yavaşça pişip şeker ile özleşmesi gerekli, bu kabağın lezzetli ve tatlı olması için önemli bir ayrıntı.

İki Malzemeli Kabak Tatlısı tarifi için servis önerisi

Süslemek için kaymak, çekilmiş fındık, ceviz ya da Antep fıstığı kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025