İftar Menüsü Tarifi
İftar Menüsü tarifi: İftar Menüsü için gerekli malzemeler nelerdir? İftar Menüsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İftar Menüsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mutancana için:
- 500 gram kuzu kol kuşbaşı
- 12 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay bardağı kuru üzüm
- 5 adet kuru incir
- 5 adet kuru erik
- 1/2 çay bardağı badem içi
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tahdig için:
- 2 su bardağı basmati pirinci
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı safran
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 3 litre su
- 3 tatlı kaşığı tuz
Mastave için:
- 1 demet pazı
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
İftar Menüsü tarifi nasıl yapılır?
- Yemeği pişirmeye başlamadan önce kuru meyveleri ve bademi sıcak suya koyup bir kenarda bekletin.
- Derin ve sıcak bir tencereye yağları ve eti ekleyip yüksek ateşte mühürleyin. Soğanları ve sarımsakları da ekleyip hafifçe renk alana kadar kavurun.
- Son olarak unu da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Soğanlar ve etlerin hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin ve ocağın altını kısarak pişmeye bırakın.
- Kuru meyveleri süzün ve bademlerin kabuklarını soyun.
- Yemeğinizi ara ara kontrol edin ve suyu çok azaldıysa azar azar sıcak su ekleyin. Soğanlar ve etler yumuşayınca geri kalan tüm malzemeyi ekleyin ve birlikte kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Yemeği servis etmeden önce tencerede 15-20 dakika dinlendirin.