Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İftar Menüsü Tarifi

İftar Menüsü

İftar Menüsü Tarifi

İftar Menüsü tarifi: İftar Menüsü için gerekli malzemeler nelerdir? İftar Menüsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İftar Menüsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mutancana için:

  • 500 gram kuzu kol kuşbaşı
  • 12 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay bardağı kuru üzüm
  • 5 adet kuru incir
  • 5 adet kuru erik
  • 1/2 çay bardağı badem içi
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tahdig için:

  • 2 su bardağı basmati pirinci
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı safran
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 litre su
  • 3 tatlı kaşığı tuz

Mastave için:

  • 1 demet pazı
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

İftar Menüsü tarifi nasıl yapılır?

  • Yemeği pişirmeye başlamadan önce kuru meyveleri ve bademi sıcak suya koyup bir kenarda bekletin.
  • Derin ve sıcak bir tencereye yağları ve eti ekleyip yüksek ateşte mühürleyin. Soğanları ve sarımsakları da ekleyip hafifçe renk alana kadar kavurun.
  • Son olarak unu da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Soğanlar ve etlerin hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin ve ocağın altını kısarak pişmeye bırakın.
  • Kuru meyveleri süzün ve bademlerin kabuklarını soyun.
  • Yemeğinizi ara ara kontrol edin ve suyu çok azaldıysa azar azar sıcak su ekleyin. Soğanlar ve etler yumuşayınca geri kalan tüm malzemeyi ekleyin ve birlikte kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Yemeği servis etmeden önce tencerede 15-20 dakika dinlendirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025