İçli Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi
İçli Köfteli Yoğurt Çorbası tarifi: İçli Köfteli Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İçli Köfteli Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İçli Köfteli Yoğurt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçli köfte hamuru için:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 100 gram dövülmüş et
- 1/2 çay bardağı un
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam kuru fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tutam tuz
Kıyma harcı için:
- 150 gram kıyma
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
Yoğurt çorbası için:
- 3/4 çay bardağı pirinç
- 300 gram tuzlu yoğurt
Üzeri için:
- 1 tutam kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
İçli Köfteli Yoğurt Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kıyma harcı için kırmızı soğanı ince ince doğrayın ve bir-iki kaşık sıvı yağ ile kavurmaya başlayın.
- Hafiften pembeleşen soğana kıymayı da ekleyin ve kıyma tüm suyunu çekene kadar kavurun. Pişen kıyma harcının tuzunu ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın.
- İçli köfte hamuru için bulgur, irmik, un, tuz ve baharatları geniş bir kapta karıştırın. 1 su bardağı su ile ıslatıp suyu çekmesi için 5-10 dk bekleyin. Bulgurlu karışımı kıyma makinesinden çekin.
- Kıyma makinesi ile çektiğiniz bulgurlu harcı köftelik dövülmüş et ile yoğurun. Ardından kıyma makinesinden bir kez daha çekin.
- İçli köfte hamurunu ara ara elinizi ıslatarak ortalama 5 dk boyunca yoğurun. Bulgur tanelerinin ağızda kıtırdamayacak kıvama gelmiş olması gerekiyor.
- İçli köfte hamurundan ufak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parmağınızı kullanarak içli köfte şekli verin ve içini kıyma harcı ile doldurup kapatın.
- Pirinci 2 su bardağı su ile ocağa alın ve pişmeye bırakın.
- Tuzlu yoğurdu göz kararı bir miktar su ile sulandırıp haşlanan pirincin üzerine ekleyin. Kaynamaya başlayan yoğurdun içine içli köfteleri bırakın. 5 dk boyunca pişirin ve altını kapatın.
- Bir tavada tereyağını eritin. Eriyen tereyağına kuru naneyi ekleyin. Bu sosu çorbanın üzerine dökerek çorbayı servis edin. Afiyet olsun.
İçli Köfteli Yoğurt Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Tuzlu yoğurdun içinde bol miktarda tuz olduğu için yemeğin tuz ayarını dikkatli yapın. Tuzlu yoğurt bulamazsanız normal yoğurt ile de yapabilirsiniz. Ancak normal yoğurdun kesilme ihtimaline karşı yoğurdun içine kaynayan sudan azar azar alın ve yoğurdun hafif hafif ılıtın. Yoğurdu çorbaya eklerken azar azar çorbanın içerisine aktarın ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. İçli köfteleri çorba kaynamadan tencereye eklemeyin. İçli köfteleri eklerken çorbanın fokur fokur kaynıyor olması gerek. Aksi halde köftelerin dağılma ihtimali var.