İçli Köfte Tarifi
İçli Köfte tarifi: İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? İçli Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram ince bulgur
- 100 gram yağsız kuzu eti
- 100 gram un
- 1/2 adet kuru soğan
- 10 yaprak taze nane
- 1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 kilogram yağlı kuzu boşluk eti
- 700 gram kuzu soğan
- 600 gram ceviz içi
- 50 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?
- İçli köftenin dış harcını hazırlamak için; ince bulguru bir tencereye aktarın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağını kapattıktan sonra şişmesi için 20 dakika bekletin.
- Kuru soğanları ve yağsız kuzu etini iri parçalar halinde gelişigüzel doğrayın. Nane yapraklarını incecik kesin.
- Tüm malzemeyi zırhta çekerek macun haline getirin. Islattığınız ince bulguru, zırhta çektiğiniz malzemelerle karıştırdıktan sonra unu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- İç harcını hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları iri parçalar halinde kesin. Ardından zırhtan geçirin.
- Ceviz içini havanda dövün. Yağlı kuzu boşluk etini küçük parçalar halinde kestikten sonra zırhtan geçirin.
- Tereyağını geniş bir tavada eritin. Zırhta çekilmiş kuru soğanları tereyağında renk alana kadar soteleyin. Ardından; kıyma haline getirdiğiniz yağlı kuzu boşluk etini ekleyip, suyunu çekene kadar kavurun.
- Küçük parçalar halinde kalacak şekilde havanda dövdüğünüz ceviz içini, tuz, karabiber, pul biber ve tarçın ekleyin. Karıştırdıktan sonra pişen iç harcı ocaktan alın. Ilındıktan sonra buzdolabında soğutun.
- Hazırladığınız dış harç hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar alın. Orta kısmını parmak uçlarınızla açarak dikkatli bir şekilde genişletin.
- Hazırlayıp, soğuttuğunuz iç harçtan ilave ettiğiniz içli köfteleri kapatarak şekil verin.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız içli köfteleri, renk alana kadar derin yağda kızartın.
- Kızaran içli köfteleri, fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağına çıkartın. 2- 3 dakika beklettikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
İçli Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Bulgurlu dış harcı dağıtmaması için; tereyağı ile hazırladığınız iç harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Derin dondurucuda dondurduktan sonra kullanın.
İçli Köfte tarifi için servis önerisi
Dereotlu, sarımsaklı yoğurt sos ile birlikte servis yapabilirsiniz.