İçli köfte Tarifi
İçli köfte tarifi: İçli köfte için gerekli malzemeler nelerdir? İçli köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
İçli köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 500 gram kıyma
- 4 adet kuru soğan
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz
İçli köfte tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı kavurmaya başlayın, soğanları küçük doğrayın ve suyunu çeken kıymanın üzerine ilave edip iyice kavurun. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Altını kapatıp cevizi ilave edin. Soğuması için kenara alın.
- Kısırlık bulguru, irmikle birlikte kaynamış sıcak suda iyice ıslayın. Karıştırıp bekletin, suyunu çekip biraz soğuyunca salça, karabiber ve tuz ilave edip iyice yoğurun.
- Yoğururken avucunuza ılık su alıp bulguru yumuşatarak yoğurmaya devam edin.
- Unu ilave edip, tekrar yoğurup elinizi ıslatın ve avuç içiniz kadar parça alıp, işaret parmağınızla içine bastırarak kenarlardan destek vererek oyun.
- İçine kıyma harcından koyup yumurta şekli vererek kapatın. Derin bir tavaya yarıya kadar sıvı yağ koyup iyice ısıtın.
- Yağın içine köfteleri atın, iyice kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun.
İçli köfte tarifinin püf noktası nedir?
Yağ kızgın olmalı yoksa içli köfteler çatlar.