Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İçli Ekmek Tarifi

İçli Ekmek

İçli Ekmek Tarifi

İçli Ekmek tarifi: İçli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? İçli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İçli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 3-4 su bardağı un (Aldığı kadar)

İçli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içine tuz ve şekeri koyalım ve üzerine ısıttığımız (ılık olmalı) suyu ekleyelim.
  • Karışımımıza biraz un ve kuru mayayı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyip yoğuralım.
  • Hamurumuzun üzerine nemli bir kağıt havlu koyarak hamurumuzu hava almayacak şekilde 30 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra hamuru merdaneyle açıp su bardağı yardımıyla yuvarlak şekilde keselim.
  • İçine baharat ve soğanla kavurduğumuz kıymalı harcı koyup oval ekmek şekli verip kenarlarını kıvıralım.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirip arzuya göre yoğurt ve tereyağlı sosla servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025