İçli Ekmek Tarifi
İçli Ekmek tarifi: İçli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? İçli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
İçli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı salça
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı şeker
- 3-4 su bardağı un (Aldığı kadar)
İçli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içine tuz ve şekeri koyalım ve üzerine ısıttığımız (ılık olmalı) suyu ekleyelim.
- Karışımımıza biraz un ve kuru mayayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyip yoğuralım.
- Hamurumuzun üzerine nemli bir kağıt havlu koyarak hamurumuzu hava almayacak şekilde 30 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra hamuru merdaneyle açıp su bardağı yardımıyla yuvarlak şekilde keselim.
- İçine baharat ve soğanla kavurduğumuz kıymalı harcı koyup oval ekmek şekli verip kenarlarını kıvıralım.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirip arzuya göre yoğurt ve tereyağlı sosla servis edelim. Afiyet olsun.