İçli Çörek Tarifi
İçli Çörek tarifi: İçli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? İçli Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 büyük tepsi
İçli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 paket maya (kuru yaş farketmez yaş olursa yarım paket de iş görür)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı margarin
İçli Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Sırasıyla süt, su, maya, şeker, tuz eklenir ve maya eriyene kadar karıştırılır.
- Sonrasında yumurta beyazı ve sıvı yağ eklenir, üzerine kulak memesi kıvamında olacak şekilde un eklenir. (Tahmini 5 -6 bardak.)
- Hamurumuz 1 saat mayalandırılmaya bırakılır. O sırada bir tavaya yağ eklenir, eriyince üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Mayalanan hamur cevizden daha iri bir şekilde bezelere ayrılır.nBezeler oklavayla bir tepsi boyutunda açılır ve her açılan bezeye 2 yemek kaşığı yağ yayılır ve 1 yemek kaşığı un serpilir.
- Sonra açılan hamur dürüm gibi sarılır ve gül böreği şeklinde dolanır.
- Tüm hamura bu işlemi yapıp yağlanmış tepsiye dizilir. Yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve üstlerine sürülür , fırına verilir.
- İsteğe göre susam / çörek otu / haşhaş kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
İçli Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Fırınımız 200°C olmalı yumurtasına çörek otunu döktükten sonra 20 dakika tepsi mayası yaparsak çöreklerimiz daha yumuş yumuş olur :)