Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İçli Çörek Tarifi

İçli Çörek

İçli Çörek Tarifi

İçli Çörek tarifi: İçli Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? İçli Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İçli Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya (kuru yaş farketmez yaş olursa yarım paket de iş görür)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı margarin

İçli Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Sırasıyla süt, su, maya, şeker, tuz eklenir ve maya eriyene kadar karıştırılır.
  • Sonrasında yumurta beyazı ve sıvı yağ eklenir, üzerine kulak memesi kıvamında olacak şekilde un eklenir. (Tahmini 5 -6 bardak.)
  • Hamurumuz 1 saat mayalandırılmaya bırakılır. O sırada bir tavaya yağ eklenir, eriyince üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Mayalanan hamur cevizden daha iri bir şekilde bezelere ayrılır.nBezeler oklavayla bir tepsi boyutunda açılır ve her açılan bezeye 2 yemek kaşığı yağ yayılır ve 1 yemek kaşığı un serpilir.
  • Sonra açılan hamur dürüm gibi sarılır ve gül böreği şeklinde dolanır.
  • Tüm hamura bu işlemi yapıp yağlanmış tepsiye dizilir. Yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve üstlerine sürülür , fırına verilir.
  • İsteğe göre susam / çörek otu / haşhaş kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

İçli Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Fırınımız 200°C olmalı yumurtasına çörek otunu döktükten sonra 20 dakika tepsi mayası yaparsak çöreklerimiz daha yumuş yumuş olur :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025