Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İçi Dolgulu Pamuk Prenses Tarifi

İçi Dolgulu Pamuk Prenses

İçi Dolgulu Pamuk Prenses Tarifi

İçi Dolgulu Pamuk Prenses tarifi: İçi Dolgulu Pamuk Prenses için gerekli malzemeler nelerdir? İçi Dolgulu Pamuk Prenses nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İçi Dolgulu Pamuk Prenses yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 3 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı un

İçi için:

  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Islatmak için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker

İçi Dolgulu Pamuk Prenses tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak iç harcını yapıyoruz ki hamuru yapana kadar soğusun.
  • Elmayı ve şekerleri suyu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra tarçını ve cevizi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Daha sonra şerbet yapıyoruz. Şeker eriyene kadar ocakta tutuyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur için tüm malzemeleri ekleyip kontrollü un ekliyoruz.
  • Unu koyduktan sonra bile hala hafif ele yapışan bir hamur oluyor, ben burada biraz elime sıvı yağ damlattım.
  • Biraz daha yoğurduktan sonra hamur daha çok kıvam alıyor.
  • Cevizden biraz daha büyük hamur alıp hafif bir oyuk açıyoruz. İçine harcımızı koyup yuvarlıyoruz.
  • 180 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimizi şerbetin içinde döndürüp Hindistan cevizine buluyoruz.

İçi Dolgulu Pamuk Prenses tarifinin püf noktası nedir?

Şerbetin içinde bekletmiyoruz. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz şerbetle buluşturuyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025