Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İçi Dolgulu Mayasız Pişi Tarifi

İçi Dolgulu Mayasız Pişi

İçi Dolgulu Mayasız Pişi Tarifi

İçi Dolgulu Mayasız Pişi tarifi: İçi Dolgulu Mayasız Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? İçi Dolgulu Mayasız Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İçi Dolgulu Mayasız Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un
  • 100 ml. süt
  • 100 gram yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 0,5 litre sıvı yağ (kızartmak için)

İçi için:

  • 2 adet orta boy domates (yuvarlak dilimlenmiş)
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz

İçi Dolgulu Mayasız Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kapta süt, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın.
  • Ardından 3 su bardağı unu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru, iki beze olacak şekilde ayırın.
  • Bezelerden birini un serpilmiş tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Hamurun üzerine dilimlenmiş domatesleri ve beyaz peynir, maydanoz karışımından birer kaşık ekleyin.
  • Diğer bezeyi de aynı boyutlarda açıp diğer hazırladığınız hamurun üzerine kapatın.
  • Domateslerin boyutundan daha büyük bir bardak ağzı veya çember ile hamurlar birbirlerini kapatacak şekilde kesin.
  • Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın ve servis edin.

İçi Dolgulu Mayasız Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Hamurların ikisini de açtıktan sonra domatesleri hamur üzerine koymanızda fayda var. Eğer üzerini kapatacağınız hamuru açmadan önce domatesleri alttaki hamurun üzerine koyarsanız, hamur sulanacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025