İçi Dolgulu Ev Yapımı Çikolata Tarifi
İçi Dolgulu Ev Yapımı Çikolata tarifi: İçi Dolgulu Ev Yapımı Çikolata için gerekli malzemeler nelerdir? İçi Dolgulu Ev Yapımı Çikolata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
İçi Dolgulu Ev Yapımı Çikolata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çikolata için:
- 70 gram ham kakao
- 70 gram kakao yağı
- 60 gram bal
İç Dolgusu için:
- 250 gram böğürtlen (ya da çilek)
- 4 yemek kaşığı bal
İçi Dolgulu Ev Yapımı Çikolata tarifi nasıl yapılır?
- 250 gram meyvelerin üzerine 4 yemek kaşığı balı ilave edip ellerinizle harmanlayın.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Daha sonra meyvelerinizi fırından çıkarıp ılınması için bir kenara alın.
- Diğer yandan küçük bir tencereyi bir miktar su ile doldurup ocağın altını açın.
- Su ısınınca üzerine suyla temas etmeyecek şekilde bir kase koyun ve 70 gram kako yağını kaseye koyun.
- Kakao yağı eriyince içerisine sırayla ham kakao tozunu ve balı ekleyerek homojen bir hale gelene dek karıştırın.
- Kaplarınıza hazırladığınız çikolatadan bir miktar döküp her yerine bulaşmasını sağlayın.
- Ardından meyvenizden birer kaşık ekleyip üzerine kalan çikolatalarınızı ilave edin.
- 1 saat dinlendirdikten sonra buzdolabına alın ve soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
İçi Dolgulu Ev Yapımı Çikolata tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz iç dolgu yerine çikolatanızın içerisine kıyılmış fındık/badem gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz. Kasenin tencere içerisindeki suya temas etmemesi çok önemli. Aksi halde kakao yağı yanar.