Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu Tarifi

İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu

İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu Tarifi

İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu tarifi: İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu için gerekli malzemeler nelerdir? İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk için:

  • 1 adet bütün tavuk (1.700 gr)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

İç pilav için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Pilavlı Yılbaşı Tavuğu tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuğun sosu için gerekli malzemeleri bir kasede karıştıralım. Tavuğun üst kısmındaki deriyi yırtmadan etli kısmından ayıralım.
  • Daha sonra tavuğun her yerine sostan bolca sürün. Tavuğun içini de soslamayı unutmayın. Sosun tamamını tavuğa yedirdikten sonra bir kenara alın ve fırın poşetini hazırlayın.
  • Fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı un serpip her yerine gelmesini sağlayın. Fazla gelen unu silkeleyip dökün.
  • Tavuğun but ve kanatlarını gövdesine sabitledikten sonra fırın poşetine yerleştirelim. Paketin içinden çıkan klipsle poşetin ağzını sıkıca bağlayalım. Fırın poşetinin birkaç yerine kürdanla delikler açalım.
  • Böylece fırın tepsisine alalım. Vaktiniz varsa eğer buzdolabında 4 saat bekletebilirsiniz, sosunu daha güzel çeker. Vaktiniz yoksa hemen de fırına verebilirsiniz.
  • Alt-üst turbo ayarlı 200 derece fırının alt rafında yaklaşık bir saat, üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • İç pilav için önce pirinçleri ıslatıp tuzlu suda bekletelim.
  • Daha sonra pilav tavamızı ocağa alalım. İçine 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökelim. Yemeklik doğranmış kuru soğanı da ilave edip 3-4 dakika soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
  • Ardından dolmalık fıstığı ekleyelim. 2 dakika da fıstıkla birlikte kavuralım. Bu aşamada 2 yemek kaşığı da tereyağı ekleyelim. Tereyağı erirken üzerine suyunu süzüp iyice yıkadığımız pirinçleri ekleyelim.
  • Üzerine kuş üzümü ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Daha sonra tarçın, yenibahar, karabiber, tuz ilave edelim.
  • Son olarak 3 su bardağı sıcak su ekledikten sonra kapağını kapatıp, yüksek ateşte suyunu çekip yüzeyinde gözenekler oluşana kadar, yaklaşık 5 dakika pişirelim.
  • Pirinçler arasında gözenekler oluşunca altını kısıp suyunu tamamen çektirelim ve ocağın altını kapatalım.
  • Pişen pilavın üzerine temiz bir bez örtüp kapağını tekrardan kapatalım. Pilavımızı servis etmeden önce 15-20 dakika bu şekilde dinlendirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025