Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İç Pilavlı Yaprak Enginar Dolması Tarifi

İç Pilavlı Yaprak Enginar Dolması

İç Pilavlı Yaprak Enginar Dolması Tarifi

İç Pilavlı Yaprak Enginar Dolması tarifi: İç Pilavlı Yaprak Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? İç Pilavlı Yaprak Enginar Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İç Pilavlı Yaprak Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy enginar (ayıklanmamış yapraklı)
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 10 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 demet dereotu
  • 4 dal taze soğan
  • 4 dal nane
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

İç Pilavlı Yaprak Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle pirinçler sıcak suya konur.
  • Sonra enginarların içleri güzelce temizlenir. Bu yemeğin en zor aşaması burası.
  • Eldivenle içindeki tüyleri temizlemeniz gerekiyor. Aldığınız yere de temizletebilirsiniz ama eve gelene kadar enginarınız kararır.
  • İçini temizledikten sonra sapları kesilir. Bir limon suyunun sıkıldığı su dolu bir kaba konulur.
  • Enginarlar limonlu suda beklerken, kuru soğan minik minik doğranır, zeytinyağında kavrulmaya başlanır.
  • Hafif renk almaya başladığında pirinçler eklenir ve biraz daha kavrulur. Son olarak doğradığımız yeşillikler ve baharatlar konur.
  • Suda beklemekte olan enginarların hem içlerine hem de yaprakları arasına hazırladığımız iç pilav konur. Enginarların yarısına gelecek kadar su eklenir. Pişmeye bırakılır.
  • Pirinçler ve enginar çanağı yumuşadığında yemeğimiz pişmiştir. Afiyetler olsun.

İç Pilavlı Yaprak Enginar Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Ben düdüklüde 20 dakika da pişirdim. Eğer vaktiniz varsa normal tencerede de pişirebilirsiniz. Yerken bence (kesinlikle) limon ile yiyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025