İç Pilavlı Tavuk Tarifi
İç Pilavlı Tavuk tarifi: İç Pilavlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? İç Pilavlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
İç Pilavlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 50 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru erik
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (tavuk için)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı (tavuk için)
- 50 gram tereyağı
İç Pilavlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- İç pilav için tereyağımızı eritip küçük küçük doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- Pirinçleri yıkayıp süzdürüyoruz.
- Kızarmış soğanların üzerine dolmalık fıstıkları ekliyoruz. Sonra yıkanmış pirinçleri ekleyip kavuruyoruz.
- Kaynattığımız su, baharatlar ve kuru meyvelerimizi ekliyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip pişiriyoruz.
- Tavuğumuzun derisinin altına tereyağı koyup yayıyoruz.nZeytinyağı ve toz biberi karıştırıp her yerine sürüyoruz.
- Tavuğun içini pilavla doldurup çöp şiş ile dikiyoruz.
- Yağlı kağıdı ıslatıp tavuğun üstünü kapatıyoruz, alüminyum folyoyla sarıp ilk önce 180 derecede 1 saat, sonra üzerini açıp kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
İç Pilavlı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Eğer bizim gibi iç pilav üzerinde servis etmek isterseniz tavuğu doldurduktan sonra iç pilavınıza biraz daha su ekleyip pişirebilirsiniz.